Elektro Cerrahi Kabloları Hakkında Bazı Bilgiler


Bipolar cerrahi koter kablosu, Özden Tıp

Monopolar cerrahi koter kablosu
Monopolar elektro-cerrahi kabloları uzun dayanımlı olmalıdır. Kullanım ömürleri boyunca onlarca defa buhar otoklavda steril edildikleri için buna dayanan iç ve dış malzemelerden imal edilmelidir.















Monopolar Ø4mm Dişi Laparaskopi Enstrüman kablosu

Uyumlu olduğu bazı modeller şöyledir:
U.S. Standart, Erbe T Serisi, Eschmann, Petaş, Martin, Aesculap, Berchtold, Sutter BM780













Bard, Birtcher, Bovie, Bowa, Conmed, Eschmann, Medtrex, Valleylab gibi ürünleri Özden Tıp üzerinden bizimle iletişime geçerek yardımcı olmamızı sağlayabilirsiniz. 

Monopolar ve bipolar elektrocerrahi kablolarında ürün özellikleri:

Kullanıcı güvenliği için elektrik izolasyonu çok iyi olmalı, çift katlı ve güvenli materyalden yapılmalı.
Kablonun dizaynı yuvarlak olduğu için silmesi temizliği kolay olmaktadır.
İyi bir kablo en az 50 kere buhar otoklav ile steril edilebilmelidir. Buna dayanıklı malzemeler seçilerek imal edilmelidir.










Koterizasyon kablolarının metal başlıklarında nikel veya altın kaplama yapılarak iyi iletim ve aşınmaya karşı sağlam bir yüzey sunar, otoklav buharından ve takılıp çıkartılan uçlardan daha az zarar görür, ürünün kullanım ömrü uzar.
Elektro koter kablolarının baş kısımları kaymaz özel malzemeyle yapılmalı, tutmayı kolaylaştıran ergonomik dizaynla kalıplanmalı.











%100 geri dönüştürülebilir plastik hammadde kullanılarak daha yeşil bir çevreye katkı sağlanabilir.
Laparoskopik uygulamalar başta olmak üzere tüm cerrahi uygulamalarda elektro cerrahi koterizasyon kablolar temel gereksinimlerden olup, kaliteli ve uzun ömürlü olanları seçilmelidir.
Farklı marka ve model cihazların koter girişleri kama tipli veya farklı olabilmektedir. Erbe AC/ICC, Erbe T Series, Erbe VIO, Siemens, Sutter BM50 gibi cihaz modellerindeki bağlandılarda Euro Tip Forceps uyumlu bipolar elektro-cerrahi kablolar kullanılabilir.

Yorumlar